2009. november 30., hétfő

SZÖGLETESASZTAL- TALÁLKOZÓ


A Hírös. index portál Hetényegyháza-fóruma közel ötszáz hozzászólásnál tart. Sok érdekes téma felmerült, színvonalas viták zajlottak, hasznos információkhoz jutottunk.
A saját hetényi weboldal gondolatát, többször tett is követte, de minden esetben valami miatt kudarcba fulladtak a vállalkozások.

Októbertől a következő Nick-néven mondták el gondolataikat:

Hetényi, moli, pont, Barack, Provaznik Endre, laikus, nádasdi, balogárpi, falusi, egy hetényi, HÍVE, cinke, István, simi, uborka, MRX, centi, kukacosalma, Hortobágyi István, Bán Zoli, B.hadnagy, mormogi, répa, ócskás, itt a lényeg, egy megjegyzés, adamikzoli, kajszi a jó magyar, útkaparó, barackcefre, válasz, lilabreki, tróger, másik hetényi, lala, stb, jószándék, heha, vazze, művész, C., Boss, tökfelső és több tucat anonim

Az ősszel sokadszor felvetődött az indexen Hetényegyháza esetleges önállóságának kérdése is. Ha a vitát nézzük csupán, akkor is számtalan tényezőt, feltételt kell megvizsgálnunk. A Hírös Városért Egyesület vállalta, hogy megszervez egy lakossági fórum-előkészítő találkozót. Az interneten beszélgető partnereket hívtuk meg a tanácskozásra, és a két önkormányzati képviselőnket. A „kerekasztal-találkozó” október 20-án volt a Faház-sörözőben. Az önálló Hetényegyháza gondolatát a felek egységesen elvetették. Ha számtalan gyakorlati és érzelmi előnnyel is járna ez, nincsenek meg jelenleg ennek a feltételei. A munkahelyteremtés, belterületi szilárd útburkolat, kerékpárút, lovas turisztikai fejlesztés, autópálya csatlakozás, közbiztonság stb. kérdésekről nem láttuk célszerűnek lakossági fórum előkészítését és megszervezését. A tanácskozás azzal zárult, hogy a résztvevők felajánlották segítségüket az önkormányzati képviselőknek. Erről írásban értesítettük Trungel Ilonát, aki nem vett részt az összejövetelen.
A soron következő részönkormányzati ülésre meghívták a HÍVE-t, ahol még számtalan, széles tömegeket érintő kérdések kerültek terítékre, és ezzel az ügy le is volt zárva. Mi a további lépés? A lakossági fórum összehívásának nincs jelenleg értelme, a folyamatosan jelentkező problémákat, pedig a Hirösindex kivételével, sehol nem tudjuk megbeszélni.
Eközben a vitapartnerek több hasonló megjegyzést tettek:

414. lilabreki válasz 2009.11.06. 12:35:42
moli 2009.11.06. 11:34:04
-A helyi lapot vagy megkapom, vagy nem.Azért kellene egy saját honlap Hetényegyházának. Ide sok mindent fel lehetne tenni.Tudja valaki, hogy miért nincs? Ki ennek a gátja, illetve miért nem szorgalmazza ezt a képviselőnk?-Hiányzik? Csináld meg! (Te is csak szövegelsz, mint itt mindenki.)

A HÍVE nem szerette volna feladni próbálkozását és csak „szövegelni”.Hogy kicsit felrázza a hetényi közéletet, elkezdte e lap szerkesztését. Az előjelek nem voltak kedvezőek, de mégis azt képzeltük, hogy a lakosok mindennapi problémáival, a helyi gondokkal foglalkozó laphoz csatlakozni fognak a közéletben aktív emberek. A sörözőben résztvevők segítségét kértem, szinte naponta a hírösindexen forog a lap címe, az iwiw-en kikerültünk a faliújságra, és mi történt? Semmi. Nem csatlakozott egyesületünkhöz eddig egyetlen egy hetényi sem. Nem küldött írást, eseményről értesítést, képet, beszámolót, meghívót stb. egyszóval teljes közömbösség tapasztalható.
Mit lehet ilyenkor tenni? Kitartóan keresünk támogatókat, amíg van erőnk, készítünk friss beszámolókat, megemlékezünk emberekről, helyi eseményekről. Aztán lehet, hogy a többi lap sorsára jutunk mi is.
Várjuk a hetényieket: szecsenyiimre@freemai.hu címen, és 30 4433145 telefonon

Tisztelettel: Szécsényi Imre
Hírös Városért Egyesület elnöke

3 megjegyzés:

  1. Üdvözletem!

    A hetényegyházi saját weblaphoz néhány info, hátha segit:

    A www.hetenyegyhaza.hu domain név már foglalt, tulajdonosa Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata. Nem használják semmire sem, gondolom egy képviselönek volna lehetősége megszerezni, használatba venni, hogy heténynek legyen egy saját domainja.

    VálaszTörlés
  2. Az biztos, hogy korszerűbb lenne, mint ez. Mindenesetre a Hírösindexen lehet vitatkozni, itt meg képes hiradásokat olvasni. Az aktivitással van itt a baj, nem az eszközökkel.

    VálaszTörlés
  3. Hetényieknek csak a lepénylesőjük jár, de tenni már nem akaródzik semmit. Nem is lesz ebből önálló kisváros soha, de a nagyobb baj, hogy ki sem tud magának harcolni semmi pluszt.

    VálaszTörlés