2009. november 14., szombat

Nyakvigyor

Nyakvigyor
2009.11.12.
A politikusi fesön mindig is jobban izgatta a közvéleményt, mint a parlamentben csordogáló szánalom. Elég csak Havas Szofi bombasztik lábaira, kurta szoknyáira, Dávid Ibolya kalapjaira vagy Schmitt Pál felemás cipőire gondolni, és máris megértjük. Példaképek ők, divatdiktátorok. Pali mamusza után például beőrült a papucsbiznisz Magyarországon, politikai töltéssel. Aki fanatikus fideszes volt, szolidaritásból fél lábbal csoszogott, másikkal kopogott. Ám a nyakkendőket minden másnál jobban kedveli a nép. Ízlés és stílus tökéletes harmóniája ebben a lelógó nyakékben ötvöződik a legszebben. A baj csak az, hogy senkiben nincs meg az a pajkos humor, amellyel egy kis vidámságot lehetne csempészni a rengeteg kurvanyádok közé. Gondoltuk eddig. De most! Íme:








A kép bal szélén Kupper András fideszes képviselő ül, valami egészen káprázatos, billentyűs kiszerelésben. Nem véletlenszerű a választás, hiszen adatlapjáról megtudhatjuk, hogy "hobbija a zongorázás és a kutyák". Az utóbbi most annyira nem lényeges, de az első, azon felsóhajt az ember: végre! Ezt hiányoltuk, ezt a laza, hanyag, mosolygós életigenlést, a mocsokba hozott esztétikumot.

Ugyan hasonlítsuk már össze a mosoly kiegészítőjét a képen látható fertelmekkel! (Nyakkendőkre gondolunk, nem a gazdikra) Micsoda különbség, micsoda hihetetlen stílus! A szem odacuppan, kit érdekel Fónagy mutogatása, amikor egy ember nyakig billentyűben töri fejét a hon derűjén? Kupper nem viccelt, és követendő példát mutatott.

Valahogy így kellene ezt csinálni. Minden képviselő olyan nyakkendőben jöhetne, amely egyrészt mosolyt ránt még Székely Tamás arcára is, másrészt egyéniségének egy szeletét mintázza. Ágh Petién (ha éppen nem gumicsizmás hippinek öltözik) lehetnének kismacik, Molnár Oszién apró kalapácsok, Nyakó Pistáén ufók. Kövér Lászlóén kötelek, nyelvkitépők és egyéb kínzószerszámok, Semjén Zsoltén kicsi Orbán Viktorok és hatalmas Rolling Stones nyelvek, Gyurcsány Ferencén véletlenszerűen elszórt Q betűk. Herényi Károlyén női kalapok, Horn Gáborén "Silence!" -feliratok, Kóka Jánosén Jekyll és Hyde-figurák. Kósa Lajos tízszázalékos-lokis-koronásban, Halász János kósalajososban, Meggyes Tamás Tesco gazdaságosban feszítene. (Utóbbi szó szerint) Karsai József redbullosban, Veres János hírtévésben, Szijjártó Péter hajzseléfoltosban, Balog Zoltán áthúzott egyenlőségjelesben, Mikola szexésnyújorkosban, Mesterházy Attila dévidhasszelhoffosban, Gusztos Péter foresztgámposban, Áder János pedig vidám szmájlisban nyomná. Deutsch Tomó sajnos már csak kint villanthat nyakkendőt, pedig szépen mutatna azzal a sok bimbóval.

És így tovább, és így tovább, minden plenárison más, rötyögtetős nyakkendőben, hogy végre valaminek örülni is tudjunk. Köszönjük Kupper Andrásnak az emberséget, a vidámságot, a szomorú arc alatt lógó huncutkodást.

Jogos a hiányérzet. Van egy képviselő, aki sajnos csak a legritkább esetben szokott nyakkendőt kötni. De neki nem is kell. Ő valami teljesen mással fog megnevettetni bennünket.

Lazán és csomómentesen.
(Forrás: www.holdrablo.blog.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése