2009. november 8., vasárnap

40 milliós traktor- rendőrkézen a tolvaj

Kecskemét – Előkerült egy hónapokkal ezelőtti, nagy értékű lopás elkövetője: a közel 40 millió forintot érő mezőgazdasági vontatót egy nemesnádudvari férfi lovasíthatta meg – tudta meg a delmagyar.hu Mihályné Bornemisza Eleonórától, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.







Baján őrizetbe vettek egy 31 éves nemesnádudvari férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 27. és június 16. között valamikor egy bajai vállalkozás telephelyéről ellopott egy Fendt 927 Vario mezőgazdasági vontatót, amelynek értéke a megyei kapitányság szerint közel 40 millió forint.

Csütörtökre virradóra betörtek egy Kecskemét külső városrészében, Belsőnyírben lévő cég műhelyébe, az irodából elvitték a falra szerelt lemez széfet a benne lévő céges iratokkal és készpénzzel együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 6 millió 200 ezer forint, rongálással: 100 ezer forint.

A büntetőtörvénykönyv visszásságára hívja fel a figyelmet az alábbi hír. A kocsmai szóváltásból verekedés lett, mégis az ellopott cigaretta és öngyűjtó miatt indult el a nyomozás. A 34 éves és a 28 éves kunszentmiklósi férfi a rendelkezésre álló adatok alapján csütörtök este betért egy helyi presszóba, az ott tartózkodó vendégeket megfenyegette.

Miután senki sem mert visszaszólni, a pulton lévő 39 éves szintén helybéli férfi cigarettáját és öngyújtóját elvették, amit szóvá is tett a sértett. Erre rátámadtak, hét—nyolc ütést kapott ököllel, megverték. Nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.



Prostituáltat is fogtak a rendőrök: szabálysértési őrizetbe került egy 38 éves kecskeméti nő, aki csütörtökön Kecskemét külterületén az 52-es főút mellett az úttesten állt, és az arra közlekedőknek félreérthetetlen módon jelezte, hogy anyagi ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatot létesít.

Nem jött össze a bolti lopás a pécsieknek Mélykúton: egy 32 és egy 36 éves nőt vettek őrizetbe, akiket egy csemege boltban a tulajdonos tetten ért. A 21 ezer forintos Adidas arcszesz nem lett a zsákmányuk...



Ínyenc tolvajok jártak az egyik hetényegyháza-úrihegyi tanyán. A tanya udvarán a húsfüstölőről lefeszítették a lakatot, és elloptak körülbelül egy mázsa mangalica kolbászt és szalámit. A kár meghaladja a 300 ezer forintot. ( Forrás: www.delmagyar.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése