2009. november 18., szerda

Utóítélet


Tegnap olyan előadást tartottak a hakniművészek Sajóbábonyban, hogy a száj is tátva maradt a gyönyörtől. Vona Gábor - jó érzékkel betartva az egy napos követési távolságot az eseményektől - bejárta a helyet, sajtótájékoztatott, lakossági fórumot tartott, alázott, majd hazamasírozott. (A szarosmájast meg, amit magával hozott, ott hagyta madárláttának.) Azt hittük, a búsképű nemzetmentő szalonnaimázsos szövegei különösebb meglepetést már nem okozhatnak, most azonban néhány elég meghökkentő információt osztott meg a helyi iskola tornatermében összegyűlt közönséggel. Azok meg néztek, hogy nahát, erre eddig nem is gondoltak.

Vona szerint, aki rasszizmussal vádolja a "magyar embert", az hazudik. "Nagy tévedés, hogy előítéletei lennének a magyaroknak a cigányokkal szemben", közölte, majd kimondta az újbeszél hamarosan slágerré váló gyöngyszavát: "utóítéletek" vannak. Megnyugtató ezt tudni. Én eddig azt hittem, hogy az utóítélet valami olyasmi, amit a kedves falumbéliek tettek nem olyan rég, vadászpuskákkal cigány gyereket levadászva, de ezek szerint mellényúltam. Rasszizmus nincs, előítélet nincs, a kurucoldal a józanság hangja, a fórumokra és kommentekbe bekukkantva pedig csupa derék, igaz honfitárs viccelődik a cigányok és a zsidók kiírtásaval. (Majd elfelejtettem, holokauszt vagy mi a fene sem volt, azt csak az az irodalmi Nobel-díjas rasszista találta ki, a többi pudvás magyargyűlölővel. Na, azoknál van annyi előítélet, hogy csuda.)

Mert itt az van, hogy a cigányságot "tudatosan szítják és hergelik" a gárda és a párt ellen (lehet, hogy a "szittyák hergelik" szavakat akarta mondani, csak félrecsúszott a nyelv), azok a mocskok, akik húsz évig vezették ezt az országot. Mindet bele! Egyedül a Jobbik törődik a cigányokkal, nekik határozott, utóítéletes elképzeléseik vannak az integrációról. Mert ők nem fognak konzervért roma szavazatokat vásárolni, mint ahogy ezek a szarok tették húsz éven keresztül, hanem inkább esetleg mégsem. Plusz a pártok díszcigányai is fő felelősei ennek a helyzetnek, nesze neked Flóri, védjen meg a Móná Oszká!



Bordásfal

Hozzátette még, hogy a cigányság 80-90 százaléka törvényen kívüliként él. Ergo bűnöző, ergo nincs előítélet. Ez tény, talán Moldovát olvas ő is. A parlamenti pártoknak fingjuk sincs, nemhogy koncepciójuk a probléma megoldására, de majd nekik, sej, majd nekik. Utóítéletesen gatyába rázzák a tetveket.

Vona nagyon rendben van, egyre jobban hozza az igazságosztós karaktert. Hogy a forgatókönyvben leírt alapszituáció időnként üvöltő ellentétben áll a főhős szavaival, legfeljebb néhány nézőt zavar. Az akció a lényeg (amely csak most kezd beindulni igazán), no meg a klassz beszólások, mint az "utóítélet". Eddig egy némileg rendhagyó haknit láthatott a népség, ekkor azonban színpadra robbant a Vendégművész, a Fehér Kalapos Ember, Kállai Csaba "országos cigányvajda" személyesen. Régi jó ismerősünk ő, imádja a kamerákat, szeret szerepelni, és szűkölő ripacs módjára vág mérges arcokat némi taps reményében.

Most is a szokásos produkciót várhattuk, Kállai ilyenkor rövid monológban szokta előadni, hogy ismerjék el hivatalosan a vajdarendszert, majd ő akkor rendet vág, továbbá ünnepélyesen megígéri, hogy személyesen felügyel(tet)i a rendet és a biztonságot, és a többi közhely. Most azonban valami olyat produkált, hogy a meglepetéstől hirtelenjében még a kezünket is elfelejtettük véresre tapsolni. Először rövid bevezetőt tartott, de olyat, mintha egész éjjel a "Hogyan mondjunk közérthető, populista jobbikos beszédet?" című tankönyvből készült volna. Egy esetleges polgárháborúról monologizált, amely "valakiknek az érdeke, akik erre az országra szomjúhoznak és gyarmattá akarják tenni" -szavalta lelkesen. (Az "országra szomjúhoznak" kifejezésen állítólag még a fővárosi manézsartista, az ifjabb református lelkész is elismerően hümmögött, aki mobilon keresztül követte az előadást.) A gárdistáktól pedig nem kell rémülgetni, mert azok nem bántják a cigányt, soha nem is bántották. Majd sután, ostoba módon hozzátette: "Amíg nem fegyverrel jönnek, nem kell tőlük félni." Akkor jó.


A Fehér Kalapos Ember

És jött a csavar. Kállai szerint ők, cigányok is Magyarországon élnek. Döbbenetes tényközlés, de nincs vége.

"A cigányok ugyanazt eszik, mint a magyarok: baromfi- marha- és disznóhúst. Vannak emberek, akik nem eszik a disznóhúst, de mi, cigányok megesszük."

Itt azért egy pillanatra tátva maradt a száj. Ilyet ritkán látni-hallani, hogy egy talpig libabőrös és becsületes díszroma zsidózni kezd a Jobbik elnökének. Ez maga a katarzis. Egy lépés választotta el attól ripacsunkat, hogy letérdeljen Vona elé, és megkérdezze: szerethetlek? (Csak az a híres történet jut eszembe, amikor az öreg néger néni huszadszor is felvételét kérte a KKK-ba, a végén meg már fél Amerika ezen röhögött kínjában.) Ilyen primitív nyalási kísérletről még életemben nem hallottam, de talán Vona Gábor sem, akinek a szeme szintén kidülledt a meglepitől.

Az ostobaság persze nem bőrszíntől függ, itt viszont a dolog teljes abszurditását Kállai cigánysága adja. Értem én, jó dolog politikai Győzikesót játszani, de valaki most gyorsan eltájolhatná ezt az elmebetegként viselkedő, cigányprófétát játszó, médiatöcskölésbe beleszáradt drága embert, aki azt hiszi, ha roma létére zsidózni kezd, akkor baromi jó fejnek fogják tartani, Vona pedig még meg is puszikázza érte. Farkas Flórinak ilyenkor kellene egy kurva nagyot pattannia, nem csak akkor, amikor OCÖ elnök szeretne lenni.

Most egy kicsit el lehetne rötyörészni egy jeleneten, amelyben a hazai cigányság trend által vezérelve hangos zsidózásba és tiltakozásba kezd az ország gyarmatosítása, illetve saját, kampós orrúak által tönkretett jelenük nyomorúsága miatt, de Kállai bugyborgó eresztése után minek?

Ilyen öntökön vágott produkciót tízévente talán egyszer láthatunk, legyünk hálásak érte, becsüljük meg.

Azt a lebutított verzióját a seggagyú, utóítéletes IQ nullaegészkettőnek!

(Fotók: Magócsi Márton - Hírszerző)

(holdrablo.blog)

2 megjegyzés:

  1. Nincs nekünk szerencsénk a cigány vezetőinkkel sem. Az egyik rosszabb, mint a másik. Horváth Aladárban sokáig reménykedtem, de ő sem az igazi. A vajda hierarhia visszaállítása, megerősítése lehetne egy tradícionális megoldás, de ilyen bohócokkal? Természetesen ez csak Vonáék dolgát könnyíti.

    VálaszTörlés
  2. A Jobbik egy kártevő! Permetezni kéne!

    VálaszTörlés