2009. november 22., vasárnap

Tockos


Tessék, itt a stílusos válasz Orbán Viktor beígért két pofonjára. Amíg az csak lebeg a senkiföldjén, Pörzse gárdista állítólag leverte a magáét. A szélsőjobbos kabalafigura egy szigetmonostori étteremben dagonyázott tegnap este, jó dolog a malachús és a kőbányai jutalomkortyocska péntek vége felé. De jaj, a szomszéd asztalnál a haza ellenségei ültek undor orgiát. Nádas Zsolt alpolgármester Tóth Imrével, a szocik XV. kerületi főnökével éppen konspirációs vacsorát folytatott, hergelt pergelt mellett megvitatva a haza tönkretételének mikéntjét. Ült velük egy hölgy, ha bajt akarsz, keresd a nőt! Mert amikor ő megszólal, elszabadul a pokol.

Ahelyett, hogy csendesen nyámnyogott volna, a néni megosztotta asztaltársaságával a döbbenetet, amit útban az étterem felé tapasztalt egy tömegközlekedési valamin. Hogy azon egy gárdista is utazott, aki "megjelenésével, viselkedésével, szavaival megfélemlítette a környezetében lévő embereket". (Az idézet MTI-s, a hölgy ennél nyilván perverzebb kifejezéseket használt) Már ennél a résznél nehezen volt hihető, hogy a helyiségben a szomszéd asztalnál nem szúrták ki a "nagyonmorcosantudoknézni" végmagyart, akiről az embernek valahogyan nem az jut eszébe, hogy "de szép egy ember ez", inkább valami más. Ha a valami másnak hangot adunk, akkor készüljünk fel, hogy orrunk érintkezni fog az ubisalátával. Mert Pörzse Sándor betyár gyerek, még akkor is, ha saját magának akaszt be véletlenül agresszív, úri tahós mamlaszságával.

Így is lett. Pörzse szerint őt "bukott polgármesterként" és "műsorvezetőként" emlegették, tehát pontosan tudták, ki ő. (A műsorvezető kifejezést állítólag azóta több regionális tévé szerkesztője kikérte magának, mondván: az nem egyenlő a kamerába okádással) De azért tűrte. Hogy azok ott "gárdistáztak". Aztán egyszer csak elszakadt benne a humorközpontot vezérlő idegnyaláb, felpattant, és azon a kedves hangján megkérdezte, ugyan mifaszt kell itt őt provokálni, amikor az az ő dolga, ráadásul őt itten gárdistaságosságában igyekeznek megsérteni. Nádas Zsolt pedig volt olyan hülyén kötözködős kedvében, hogy leállt vitatkozni, ahelyett, hogy rendelt volna neki két deci kósert, oszt szopogassad, Sanyikám, magyarok vagyunk vagymiazisten?

A kedélyes beszélgetésnek az lett a vége, hogy az újságírónak álcázott csillagharcos állítólag kétszer szépen szájon csavarta az alpolgármestert, aki aztán hümmögve nézegette a dermedt szaftot, miközben lassan csordogált nemmagyar vére, és azt hallgatta: "örülj, hogy ennyivel megúsztad!"

A dolog kissé zavarba ejtő részlete, hogy Nádas - bár iszonyúan fel van háborodva, amiért egy "jobboldali érzelmű ember nyílt színen nekironthat egy általa nem is ismert másiknak, csak mert neki nem tetsző szavakat hallott" - még nem döntötte el, tesz-e feljelentést. Ne tegyen! Minek az? Küldjön Sanyinak egy díszpalackos bikavért, árpádsávos zacsiban, és kérjen tőle bocsánatot.

Mindebből persze az lett, hogy szegény agyonprovokált Pörzse egy kicsit kibillent a gárdisták méltóságteljes viselkedéséből. És az, hogy igaza volt, mert ő valódi magyar gyerek, így kell ezekkel a szarosokkal bánni, ezt kellett volna már 2006-ban is, egyébként is, a retkes Nádas tudta, hogy ott lesz Sanya, ezért ment provokációs vacsorára, különben pedig ő kezdte azzal, hogy a csillagsrác sörébe köpött három méterről, blablabla.

Különben is hazudnak, valahogy így:

Pörzse szerint "szemenszedett hazugság", hogy az alpolgármesternek vérzett volna a szája, ugyanis sem az arcához, sem a testéhez nem ért, vele is voltak szemtanúk, és azt fontolgatja, rágalmazásért feljelentést tesz Nádas Zsolt ellen. A műsorvezető azt mondta, mindössze abban tartja hibásnak magát, hogy hagyta, hogy provokálják. Arra a kérdésre, hogy megütötte-e az alpolgármestert, úgy válaszolt: mit nevezünk ütésnek? Ha egy gyerek kap egy tockost, az ütés? Ha az az ütés, hogy az arcához hozzáértem és vérzett, akkor nem ütöttem meg." Pörzse azt mondta: "inkább éttermi szóváltás, mit verekedés történt" az étteremben.

Hogy itt mindenki csak fontolgatja a feljelentést! Tegyék már meg, ne fontolgassanak! Akár így történt, akár úgy (hopp, itt a legújabb: "állítólag" van látlelet, spriccolt a vér a világba!), valószínűleg sokaknak leesett, mekkora ziccert kínált most Pörzse az ellenfeleknek. A szélsőjobb "értelmiségi" tagozatának egyik, kirakatba pakolt hím tagja tockosozni kezd a Gárda nevében. Ez már nem a bayerzsóttis műerekciós baromság, ez maga a sziklapöcsű humor. És most ne is gondoljunk bele, hogy ha Pörzsében ennyire összegyűlt a kicsattanásra váró tocok, akkor vajon mi fortyoghat a hasonló szellemi színvonalon mozgó, de tévében kabaréműsort nem vezető Szittya Hümérben és társaiban.

Pörzse a tegnapi akciójával szimbóluma lesz mindannak, amivel a Gárda kapcsán riogatták a népet. Még az sem enyhít ezen a dolgon, hogy minden létező eszközzel megpróbálja kimosdatni magát és elképzelhető, hogy a fele sem igaz az egész műbalhénak. Közéletben erősebb a pletyka, mint a tény. Egy gárdista háborúzott kicsit egy antigárdistával. Bonyolítva: egy gárdista alapember egy politikussal, ez így már nehézkesebb kombináció. A legostobább, leghülyébb, legszerencsétlenebb, legtockosabb módon, miközben már akkor tudhatta, mit ad a másik oldal kezébe. Előre tüzelt, hátra lőtt. Hogy éttermes hasonlattal éljünk: teleszarta a Vona által eleve ízléstelenül összeállított, kamu alapanyagokból készített, eddig ehetőnek reklámozott hidegtálat.

Ügyes. Tockos.

(Holdrablo.blog)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése