2009. november 26., csütörtök

VIRÁG NAPON IS MINT A SZORGOS HANGYÁK

A Putnoki János utcában már kijuttatták az emulziót, jöhet a második réteg aszfalt. Okosodtam is tegnap óta. Két rétegű aszfaltot, csak a nagyobb terhelést igénylő útszakaszok kapnak.
Ma már végleges aszfaltburkolatot kap az úttest, a hétvégén már tükörsima úton közlekedhetnek a lakosok és a lovas rendezvényre érkező vendégek.

A Szülőföld utca még csak féligkész, de már így is sokkal könnyebb teperni.

Alkotmány utcában is dolgoznak serényen. A durva zúzottkő alapot terítik, itt is aszfalton közlekednek majd a decemberi latyakban, hiszen az időjárás még legalább tíz napig fagypont fölötti marad.

Érkezik a kőszállítmány. A szegélykövek már rendes alapozást kaptak, ha nem is tűnik kövérnek az a fránya beton.


Jöhet a terítés, a henger már tettrekész, úgy tűnik jól szervezett, összehangolt munka folyik.


A Paprika utcában ma már pezsgőt bonthatnak a lakók, az aszfaltozás elkészül. Az árkok burkolása és a bekötők kialakítása marad hátra.

A gépkezelő még a cseresznyefára is ügyel, nem akarta letörni a belógó ágakat. De szép is lenne, ha mindenki a sajátjaként vigyázna dolgainkra.


Elfogyott az aszfalt, jöhet a következő szállítmány.

Nagy László is körúton van. Sorolja is a gondokat. Az utakról kitermelt földet nem deponálni kell (és később elszállítani máshova) hanem javítani külterületi útjainkat. A Nyíri erdő felé vezető útszakaszt, a "ládagyár" melletti ménteleki útra vezető utat lenne a legfontosabb most stabillá tenni.

Megjött az aszfalt, folytatódhat a terítés. A Putnoki utcában már várják a gépsort.

A csatornázás után, ha sikerül pár év alatt a belterületi aszfaltozás, talán valóban kertvárosi hangulata lesz Hetényegyházának. A szorgalmas, tisztaságszerető lakosokon nem fog múlni.











1 megjegyzés:

  1. A kiásott földet el akarják adni? Jönnek a rossz idők, rengeteg helyen Isten áldása lenne egy kis töltés! A vasút melletti utat is rendbehozhatnák, ami a Helikon utca végétől visz a Nyírierdőbe.

    VálaszTörlés