2009. december 1., kedd

SZEGÉNY MOSTOHA HETÉNYVEZÉR

December elsején a Putnoki János utca lakóinak álma végre valóra válik.
Elkészül ma a teljes út burkolata. Csöpög az eső, de mégis itt kiderült az ég.

Pajtás utcai leágazásnál dolgozik az aszfalterítő gép.


Pápai Vince utcában már a szegélykövet rakják le. Kialakul lassan a nyomvonal, az utcakép.



Petrovics utcánál végeztek a földmunkával, a raklapokon már a szegélykövek sorakoznak.

A nyárfa utca lakói is maradéktalanul örülhetnek a fejlesztésnek. Vagy mégse?

Homokot terítenek alapnak, a Mikulás már itt is aszfalton húzhatja a szánkót.


Üröm az örömben, hogy a keskeny kis régi sárrázót útnak tekintik, és nem akarják az útkereszteződésig megépíteni a rendes utat. Nem elég idétlenség, hogy egy villanyoszlop képez "körforgalmat" az utca végén, de egy keskeny kis aszfaltcsíkkal csatlakozna az újonnan épülő utcához. Reméljük ez azért nem így fog megvalósulni a végén.


Helikon utca Kossuth utca torkolatát és szikkasztóárok burkolását is betehetnék pátmunkába. Nagy esők után itt áll a víz, sok árokba csúszott mazsola örülne a fejlesztésnek.

Tamási Áronnak van egy "kis érszűkülete", meg lehetett volna próbálni egy méter széles sávot megvenni egy-két tulajdonostól.

Amire összegyűlnek csodálkozni az emberek, az a Hetényvezér utcai kereszteződés. Valahogy úgy képzeli egy hetényi, hogy a Kossuth mellett a két legfontosabb, meghatározó utca a Miklós Gyula és a Hetényvezér. Hát ahogy a csatlakozásokból sejteni lehet, a tervezőknek más a vélemyénye.

A háziasszonyoknak is arról pletykálnak, hogy jobban ki tudták volna tűzni az útkereszteződést. Minősíthetetlen munka! Az igazi tragédia, hogy a kitűzésből következtetve a lehető legkeskenyebb csíkocska fog majd itt épülni. Évtizedek várakozása után, pár év múlva a Hetényvezér utca lakói egy "kerékpárutat" fognak kapni?
Bizonyos helyeken lehet, hogy nincs elég hely járdának, csapadékvíz gyűjtő ároknak, de hogy egy tisztességes utat, olyan Putnoki-szintűt megérdemel, az bisztos!
Mindenesetre amíg nem kötött meg a beton, ezt a keresztezést szedjék szét izibe.

Még kertészkedni lehet decemberben, a betonozás, aszfaltozás folytatható pár hétig (ezt hogy merték betervezni, az rejtély), a lakosok felvetésére azért érdemes a képviselőknek odafigyelni, nehogy több legyen a végén az üröm, mint az öröm!

11 megjegyzés:

  1. Szerencsénk van az időjárással és ennek révén kétségtelen, hogy haladnak az útépítések. Láttam a leágazásoknál a kisebb utcákba való lefordulást. A szegélykövek távolsága alapján kb. 2,70 méter lesz az utak szélessége!!!
    Hogy fog ezen két autó elférni egymás mellett? Hogy lehet biztonságosan közlekedni majd ilyen keskeny utakon? Annak idején azt mondták, hogy 4 méter széles utakra tervezték a költségeket is, akkor keskenyebb utcánál nem kellene kisebb költségnek lenni?

    VálaszTörlés
  2. A Nyárfa utca vége is vicces, de a Hetényvezéri kerékpárút az felháborító!

    VálaszTörlés
  3. A szakemberek mindemt tudnak .csak az a baj,hogy nem értenek semmihez !

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen!.
    "annak idején azt mondták...."
    Ilyen hiányos infókkal, nem írnék véleményt.
    Láttad talán a zserződést,a költségeket,paramétereket?
    Gábor

    VálaszTörlés
  5. Te jó ég!!!Ezen a kereszteződésen hogy fér el egymás mellett 2 autó????????
    A nyárfa utca végén pedig az a "körforgalom a villanyoszloppal"veszélyes is lehet akár!
    Azok az utcák amelyiket már lehethogy fagyban fognak befejezni, vajon milyen minőségű lesz? Nem értek hozzá, de nem árt a friss aszfaltnak a hirtelen fagy???Pl Petrovics utca?

    VálaszTörlés
  6. Na, most látszik, milyen dazdag Kecskemét!

    Ennyi kerékpár utat még nem láttam egy településrészen sem!

    VálaszTörlés
  7. Ekkora fejlesztésnél az órát is beállíthatnátok!!!

    Előző kommentem 16. óra 05. perckor kelt!!!

    VálaszTörlés
  8. Utánanézek az órabeállításnak. Elnézést kérek a hibáért. Üdv: Barack

    VálaszTörlés
  9. Nem egészen ide tartozik, de ha már internetes cikkről van szó, nem kellene végre helyesen leírni azt, hogy Hetény vezér utca? Ha már a táblák rosszul lettek megírva?
    Mint ahogy a Mátyás király körút, vagy Géza fejedelem körút nevek esetében eszébe se jut senkinek egybeírni a neveket aki legalább
    négy osztályt végezett, miért probléma a Hetény vezér szót helyesen írni? A közismertebb Koppány vezér megnevezést se írjuk természetesen egybe, hogy a vezér megnevezésre is hozzak példát. Miért éppen
    "szegény" Hetény vezér nem találja meg helyesen helyét kis falunkban?
    De ha utána nézett volna az író, vagy az utca tábla készítő, megtalálta volna, hogy ki is az a Hetény vezér.
    "...volt egy város,amelyet Pestnek hívtak. Ugyanabban az időben arról a vidékről jött Hetény nevű, igen nemes vitéz és neki
    nem kevés földet és jószágot adományozott..."
    A forrás alapján az állapítható meg, hogy az itt említett vezér központi szálláshelye volt ez a terület, s Hetényegyháza is az ő nevét
    viseli
    Röviden ennyi...Legalább mi írjuk már helyesen! Már csak gyermekeink helyesírásának javítása, Hetényegyháza névadójának *Hetény vezér* emlékének adózva is.

    András

    VálaszTörlés
  10. oregbaratom

    Gratulálok a Putnoki utca tervezőjének. Valószínűsíthető, hogy itt a csapadékvízet nem fogja "összegyűjteni" az úttest, ellentétben a lajosmizsei Szent Vendel utcával, ahol egy kisebb eső után is csak csónakkal lehet közlekedni. A "modern" burkolat alatti csatornát ugyan is 20-25 nem takarították. A Putnoki utcában erre a lakosságnak lehetősége lesz. Kiegészítésül annyit, hogy a jelenlegi költség kb. 1-1.5 millió lenne.

    VálaszTörlés
  11. Kimaradt! 20-25 ÉVE

    VálaszTörlés