2009. december 19., szombat

HOLNAP ARANYVASÁRNAP

Mindenki jól öltözzön fel, mert nem elég, hogy szakad a hó, még nagyon hideg is lesz vasárnap.
Sokkal olcsóbb, ha a bevásárlás helyett a szabadban keresünk holnap programot:)
Nem csak a hegyekben gyönyörű most a táj, a Nyíri erdőben is élmény ilyenkor egy nagy séta.

5 megjegyzés:

  1. Kedves olvasok!!!
    No igen bekoszontott a tel van ki orormet leli benne van ki csak a meleg szobabol szereti nezni ahogy a taj feherbe oltozik:)
    De ime nekik par jo otlet hogyan tehetik ezeket a napokat meg szebbe es izletesebbe!!Remek alkalom egy jo forro csesze forro csoki elfogyasztasa...

    VálaszTörlés
  2. Csíkos-rumos forró csoki

    Hozzávalók: 6 dl tej, 1 dl tejszín, 1,5 dl rum, 1 kávéskanál kristálycukor, 6 dkg étcsokoládé, 6 dkg fehércsokoládé, tejszínhab, csokireszelék es par szem mazsola...

    Elkészítés: A kétféle csokoládét vízgőz fölött külön-külön olvaszd fel. A poharakba egyenként alulra a világos, majd a aötét csokikrémet csorgasd bele, és hagyd megdermedni. A forró tejbe keverd bele a cukrot, öntsd bele a rumot, és minden bögrét tölts tele. A tetejét tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel mazsival díszítheted.:)

    VálaszTörlés
  3. Ír forró csokoládé

    Hozzávalók: 6 dl tej, 2 dl tejszín, 16 dkg tejcsokoládé, 4 kávéskanál kakaópor, 8 cl whisky, csokoládéreszelék

    Elkészítés: A tejet melegítsd fel, add hozzá a csokoládét és a kakaóport, lassú tűzön melegítsd tovább, amíg teljesen sima lesz. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a whiskyt és a tejszín felét. A csokoládét öntsd tűzálló, kisebb poharakba, tetejét a tejszín másik felének felvert habjával és csokoládéreszelékkel díszítsd.
    Erdemes elkesziteni kivalo vendegvaro lehet igy az unnepek kozeledtevel :)

    VálaszTörlés
  4. Es persze ne feledkezzunk meg a kicsikrol sem A hideg időben jólesik a gyerkőcöknek egy-egy pohár meleg ital,miutan elkeszult a kertben a hoember par angyalka kisereteben :)es főleg, ha ezek az italok nemcsak ínycsiklandózóan finomak, hanem egészségesek is.

    Karamellás tej

    Hozzávalók: fél liter langyos tej, 4-5 evőkanál nádcukor, egy kiskanál őrölt fahéj
    Elkészítés:
    Tedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felolvad, és utána barnulni kezd. Fontos, hogy hagyj elég időt karamellizálódni, de ne égjen le. Ezt követően öntsd fel a langyos tejjel és add hozzá a fahéjat. Folyamatosan kevergesd, amíg a karamell feloldódik.

    Amerikai forró csoki

    Hozzávalók: 8 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál juharszörp, 4 evőkanál zabpehely, fél dl tejszín, fahéj, 1 evőkanál csokireszelék
    Elkészítés:
    Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel.

    Téli kakaó

    Hozzávalók: 3 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál nádcukor, 1 teáskanál nutella, tejszínhab, fahéj
    Elkészítés:
    Kezdd el melegíteni a tejet. Közben egy bögrébe vegyél ki belőle három evőkanállal, add hozzá a kakaóport és a cukrot, majd kevergesd feloldódásig. Amikor forr a tej, csurgasd bele a feloldott kakaót és tedd bele a nutellát. Öntsd egy bögrébe és díszítsd fahéjjal megszórt tejszínhabbal.

    Igy kivanok mindenkinek kellemes es hasznos idotoltest a hideg bar gyonyoru teli napora egy kellemes erdei seta utan vagy akar a munkahelyrol hazaterve..:)
    Erika

    VálaszTörlés
  5. Aranyvasarnap???Narancsvasarnap!!!
    A narancs part narancsot osztogat!!!
    Az narancs párt hét tonna naranccsal és sztárokkal várja az embereket Budapest két forgalmas terén !
    Ez var rank az elkovetkezendo par evben???
    Ki akar itt narancsot a C-vitamin mashogyan is beszerezheto!!!:)

    VálaszTörlés