2009. december 21., hétfő

MOST SZÜLETŐ GYERMEKEK UTÓDAI MÁR NEM LÁTHATNAK ITT HAVAT

Ma már megkezdődik az olvadás, pár nap, és nyomokban sem találunk havat. A kuppenhágai klíma-csúcs mérsékelt eredménye nem nagyon hozta lázba a közvéleményt, pedig igen is lenne okunk aggodalomra. Olyan drámaian felgyorsult környezetünk felmelegedése, hogy szakemberek szerint, a ma született emberek gyermekei már nem fognak havat látni hazánkban. Fel sem figyelünk arra a páratlan szépségre, amely körülvesz bennünket, pedig könnyen lehet, hogy mind ez tiszavirágéletű.
Az elsivatagosodásról sokat hallunk, a Homok-Hátság vízutánpótlásáról, vízvisszatartásáról olvashatunk, mégis valahogy olyan távolinak tűnik mindez, pedig minden évben elkönyvelhetjük az elgondolkodtató tendenciákat. Nyári csapadékhiány, a gyakori kánikulák, szélsőséges időjárás, hóhiány, az élővilágunk lassú, de biztos pusztulása. Pár száz év, és a Kárpát-medence a mai Sziciliáéhoz lesz hasonló.
Gyönyörködjünk hát most a szikrázó hóban, a varázslatos tájban mely körülvesz bennünket! Szerettem volna fotózni szánkózó vidám gyerekeket, hóembert, hógolyózó srácokat, disznóvágást stb., de sajnos mindez ritkaságszámba megy Hetényben, valóban kezdünk úgy élni, mint ha valóban nagyvárosiak lennénk:) Ha karácsonyunk fekete is lesz, de mégis volt havunk, igazi telünk!








2 megjegyzés:

  1. Mi ez a pesszimizmus karácsonykor? A felvételek gyönyörűek! Köszönjük!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos tavaly nem lathattam nagy havat es iden sem mas okok miatt!!!Pedig en epitettem volna hoembert:):):)
    Meg a hogolyozas is belefer:)

    VálaszTörlés