2009. december 13., vasárnap

Dakota Tündi


A pártok egymásnak üzengetése minőségében kezd a kurucos oldal szintjére süllyedni, aminek kifejezetten örülünk, mert a "Ki tud tahóbbat mondani a másikra?" vetélkedő igazi nyertesei természetesen mi, nézők leszünk. Az elmúlt hét ordasságait Navracsics Tibor nyitotta, aki a Nemzeti Fórum kongresszusán csapott oda a költészetnek egy instant kifejezéssel, amelyet Gyurcsány Ferenc neve mellé akasztott: "a gyűlölet karmestere", sőt, inkább így: "A Gyűlölet Karmestere". Szép, plasztikus, elérzékenyítően kifejező kép. Azonnal beugrik róla Fletó vicsorba torzult feje, ahogyan erős orosz akcentussal, sziszegve vezényli a Pokoli Szimfóniát, melynek hangjaira egymás után ugrálunk a sírba, mert jőni fog, ha jőni kell...
Nyakó Istvánnak azonban nem azért van olyan kiemelkedő tehetségekből álló, messze földön híres, pofaszaggatóan profin működő kommunikációs csapata, hogy egy ilyen döfést csak úgy szó nélkül beengedjen pártja altestébe. Még mindig a Putyin-kamun lovagolva visszakézből hajantotta a tőrt, pengéjébe vésett megalázásával: Orbán "a hazugság nagymestere", sőt (inkább így): A Hazugság Nagymestere. Beleborzong az ember, ahogyan a kommunikációs gigászok roppant izmai egymásnak feszülnek, belesűrítve a kommersz váladékot a kisercegő verejtékbe.
A lovagiasság szabályai szerint most ismét egy fideszesnek kellet volna lesújtania, de hol vannak már a régi idők relatív erkölcsei? (Végleg elhagytuk az ezredfordulóval együtt) Nyakó nem bírt magával, és vasárnap duplázott. A Hazugság Nagymesterét megfejelve újabb gyöngyszemet vetett az éhesen röfögők elé, ezúttal olyat, amelyért jobb korokban azonnali párbajra szólítják fel, hiába, akkoriban tudták, hogyan élt és halt az, akinek szája nagyobb volt meggyőződésénél. A szocik drótnyelvűje a Szapáry-idézetet citálta az ATV-ről. ("A Fidesz stábjának tagjai kérték meg Szapáry Györgyöt, hogy írja alá a 2010-es költségvetés megszavazása ellen buzdító nyilatkozatot. Ezt maga a közgazdász mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorának péntek esti adásában. Arra a kérdésre, hogy ki volt a nyílt levél szervezője, azt válaszolta: a Fideszből az emberek, akik ezzel foglalkoztak.Nem politikusok, hanem, akik a Fidesz körül, a háttérben dolgoznak- tette hozzá.")
Nyakó ennek kapcsán valami egészen festői hasonlatot tálalt. Most kell felkötnie a narancsos csapatnak a gatyát (bugyit, ha már a Nyakó idézetet nézzük), mert a libázás és társai a fasorban nincsenek egy ilyenhez képest:
"Orbán Viktor a múlt héten még a magyar diplomácia Kiszel Tündéjeként próbált a világ erős embereinek a közelébe férkőzni, de volt, ahol Dakota Tündinek egy fotó sem jött össze a nagy találkozóról."
Ami ezután mondott a Szapáry-dumáról (amelyet szintén színesre lehet magyarázni), az már nem is érdekes. Dörzsöltebb sztendáposok az ilyesmit a végére hagyják, Pista az elején durrantott, ezt már nem is tudta megütni, még az Orbán a nagy Master of Puppets, de "pénteken az egyik báb leszakadt a damilról, és ezzel elárulta a bábost" - dumával sem.
Persze, volt már itt Mónikasó és Lalikirály egy Kósa beszólás kapcsán, Orbánt is hozták már összefüggésbe Kiszellel, de a Dakota Tündi, az már valami. Van vér a pucában, egy ilyenre még a hányástól egyébként igen edzett gyomrúak is valami epéset böffentenek a meghatottságtól. Dakota Tündi! Ezen sokat agyaltak, netán benne volt a "felhasználható fikák" mappában, vagy csak úgy spontán? Brutális üzenet, innen lesz érdekes a kampány.
Az egymás legyilkosozásán már túl vagyunk, az árokásás uncsi, a ki teszi/tette/tenné jobban tönkre az országot hallatán pedig csak ásítunk egy nagyot. Ez kell most nekünk! A másik bulváralázása! Innen csak egy lépés Viktort politikai büdös ribancnak nevezni, de ne örüljön Nyakó Pista, mert amit ezért kap, azt hosszú évekig hordani fogja. Mi pedig ismét hátradőlve szórakozhatunk a kampánykommunikáció már-már torgyáni magasságokba süllyedésén.
Ha Árpa Attila nem csak árnyéka lenne egykori önmagának, ha lobogna még valami benne a régi tüzes vízből, máris előrehaladott tárgyalásokat folytatna a politikai vadkutyákkal egy valóságshowról. Akkor aztán emelt díjasan szavazhatnánk, hogy kinek a szájából hangzik el először a vellában a "Te kamanista szarzsák", a "Rohaggyá meg nácidisznó", netán a "Kiszaggatom azt az áldemokrata, fosos beledet, teeee!" mondat. Bár -előjátékként tekintve a mostanit-, nem kell ehhez beköltözni sehová. Menni fog ez anélkül is.
Kiköltözni, azt igen. Azt egyre inkább kellene.
holdrablo.blog

1 megjegyzés:

  1. És fogja magát, oszt megszűnik...Elvonási tüneteim lesznek Holdrabló nélkül...

    VálaszTörlés